Ramsey Nasr, de derde Dichter des Vaderlands

Op 28 januari 2009, aan de vooravond van de tiende Gedichtendag, werd bekendgemaakt dat de Ramsey Nasr de derde Dichter des Vaderlands is geworden. Hij is aangesteld voor een periode van vier jaar. Nasr volgt Driek van Wissen op, die in 2005 werd verkozen, eveneens voor een periode van vier jaar.



Ramsey Nasr (1974) is acteur, dichter/schrijver en regisseur. In 1995 maakte hij indruk met de door hemzelf geschreven en gespeelde monoloog 'De doorspeler', waarmee hij afstudeerde. In 2000 debuteerde hij als dichter met de bundel '27 gedichten & Geen lied', die werd genomineerd voor zowel de C. Buddingh'-prijs als de H.C. Pernath-prijs. In 2004 verscheen zijn tweede dichtbundel, 'Onhandig bloesemend', die werd bekroond met de H.C. Pernathprijs. In 2006 verscheen 'onze-lieve-vrouwe-zeppelin', een bundel van gedichten die Nasr schreef naar aanleiding van zijn stadsdichterschap van Antwerpen.

De verkiezing vond voor het grootste deel plaats via Internet. Van de in totaal 19.605 stemmen zijn er 19.447 stemmen digitaal uitgebracht. Gemotiveerde stemmen telden dubbel. In totaal 14.094 stemmers motiveerden hun stem.

>>Ga verder naar de website van Ramsey Nasr.